Wzmacniacz ~800-1000

Cześć! Zacznę od tego że obecnie mam 2 wzmacniacze ashdowna: Five-Fifteen, którego potrzebowałem na próby, wprawdzie rok temu, ale wzmacniacz pozostał, i After Eight 20W, ktorego mam od początku przygody z gitara basowa. Mam zespol, jednak proby gramy na sali w ktorej caly sprzet juz jest, z racji tego nie potrzebuje duzego wzmacniacza. W domu gra na After 8, w sumie dlatego ze dzwiek troche bardziej mi odpowieda. Five Fifteen ma dużo mulącego basu, a ja chciałbym czegoś więcej, wysokich tonów, poza dobrym dołem. Nastawiam się na koncerty dlatego chcę zakupić jakiś mocniejszy wzmacniacz, który udźwignie koncert w, powiedzmy, klubie, pubie itp. Five Fifteen sprzedaję, przeznaczyć mogę ok. 800-1000 w optymistycznej wersji. Slyszalem, ze takie pieniadze wystarcza na w miare sensowny zakup, natomiast nie mam pojęcia jaki konkretnie wzmak sie u mnie sprawdzi. Gram zarówno kostką jak i palcami, głównie rock, chciałbym, żeby mój wzmacniacz miał tzw.zacięcie, nie wiem jak to inaczej opisać. Myślę że w tej cenie ogromnego wyboru nie ma, ale zapewnie kilka tytułów się znajdzie. Moj bas to Sterling Sub Ray 5 by Musicman Btw, radzicie mi zostawić 20-watówkę do grania w domu, czy raczej się jej pozbyć? Nowo nabyty wzmacniacz będę trzymał na pewno w mieszkaniu. Pozdro

Jakie wzmacniacze ashdowna mam obecnie?
Dlaczego gram na After Eight w domu?
Czego oczekuję od wzmacniacza na koncertach?
Za ile chcę sprzedać Five Fifteen?
Jakie pieniądze mam na zakup wzmacniacza?
Jakie style muzyki gram?
Czy ktoś poleci mi jakiś konkretny wzmacniacz w dobrej cenie?
Czy powinienem zostawić 20 watówkę do grania w domu?
Gdzie będę trzymał nowo nabyty wzmacniacz?
Czy ktoś może mi dać jakieś rady przy zakupie wzmacniacza?

1 komentarz

1. Kapral

Inni czytali również