Witam, czy ktorys z forumowych kolegow posiada, posiadal bądź ma jakiekolwiek doswiadczenia z ww? Mam na oku taka glowe, z 1974, cena wydaje się ok I tak się zastanawiam czy warto? Pomozcie
Ja kiedyś brzmienie tej głowy słyszałem . O ile pamiętam było bardzo … VINTAGE , jeśli takie lubisz to ok . o nowoczesnych tonach raczej możesz zapomnieć . Z tego co pamietam właściciel się chwałił że basista Deep Purple takiego czasami używa.
Inną kwestią jest to że nigdy nie byłem miłośnikiem basowego Marshala choć kiedyś słyszałem coś z serii combo MB i brzmiało bardzo dobrze . Smiać mi się tylko chciało jak potem po koncercie dwie osoby męczyły się by włożyć to combo do samochodu 🙂 Podobno ponad 50 kg ….
Jestem właśnie ciekawy jego brzmienia, a ciezko znaleźć jakieś jego próbki z basem, za to widze ze gitarzysci bardzo sobie ta glowe upodobali . Zastanawia mnie jeszcze kwestia glosnosci, bez mv będzie to chyba ciezko przesterowac? Wiem ze najlepiej jakbym go po prostu ogral, ale ze wzgledu na spory dystans (~3h w 1 strone) chciałem dowiedziec się czego mogę mniej więcej spodziewac się na miejscu
Odezwij się na FB albo poszukaj kontaktu na naszym forum- restauracja gitar.
Dzieki Mazdah, szukajac kontaktu do resrauracji gitar trafilem na ich retro sound I znalazłem tyle probek ile dusza zapragnie! Rozne paczki rozne gitary, kostka, palce, slap- jestem pod naprawdę duzym wrazeniem, zarowno wzmacniacza, strony jak i caloksztaltu tego co chlopaki tam robia. Szczerze mowiac to kopara opadla mi na podloge I do teraz nie mogę jej podniesc po zobaczeniu wszystkiego co tam maja
z tego co pamiętam to chyba SuperBass (albo jakiś inny lampiak Marshalla) jest ulubionym piecem Mateusza, głownodowodzącego 😉
Ja kiedyś brzmienie tej głowy słyszałem . O ile pamiętam było bardzo …
VINTAGE , jeśli takie lubisz to ok . o nowoczesnych tonach raczej możesz
zapomnieć . Z tego co pamietam właściciel się chwałił że basista Deep
Purple takiego czasami używa.
Inną kwestią jest to że nigdy nie byłem miłośnikiem basowego Marshala
choć kiedyś słyszałem coś z serii combo MB i brzmiało bardzo dobrze .
Smiać mi się tylko chciało jak potem po koncercie dwie osoby męczyły się by
włożyć to combo do samochodu 🙂 Podobno ponad 50 kg ….
Jestem właśnie ciekawy jego brzmienia, a ciezko znaleźć jakieś jego próbki z
basem, za to widze ze gitarzysci bardzo sobie ta glowe upodobali . Zastanawia
mnie jeszcze kwestia glosnosci, bez mv będzie to chyba ciezko przesterowac?
Wiem ze najlepiej jakbym go po prostu ogral, ale ze wzgledu na spory dystans
(~3h w 1 strone) chciałem dowiedziec się czego mogę mniej więcej spodziewac się
na miejscu
Odezwij się na FB albo poszukaj kontaktu na naszym forum- restauracja gitar.
Dzieki Mazdah, szukajac kontaktu do resrauracji gitar trafilem na ich retro
sound I znalazłem tyle probek ile dusza zapragnie! Rozne paczki rozne gitary,
kostka, palce, slap- jestem pod naprawdę duzym wrazeniem, zarowno wzmacniacza,
strony jak i caloksztaltu tego co chlopaki tam robia. Szczerze mowiac to kopara
opadla mi na podloge I do teraz nie mogę jej podniesc po zobaczeniu wszystkiego
co tam maja
z tego co pamiętam to chyba SuperBass (albo jakiś inny lampiak Marshalla) jest
ulubionym piecem Mateusza, głownodowodzącego 😉