Witajcie,
kieruję się do Was z prośbą o poradę, który head najlepiej pozwoli mi
wydobyć dane brzmienie. Uwielbiam bas, który jest jakby to opisać.. „suchy”,
jasny i klarowny, selektywny. Obecnie gram na JB Vintage Modified, ale w
niedalekiej przyszłości planuję zakup rasowego Jazza MIJ (niekoniecznie z
logiem „F”, raczej coś z Restauracji Mateusza). Gram w 2 kapelach – weselnej
oraz w alternatywnie rockowej. Brzmienie, za którym można powiedzieć
przepadam to coś tego typu –> https://www.youtube.com/watch?v=G89QR2dSCgM Michał Wróbel. Miałem
okazję kiedyś w pewnym programie telewizyjnym pod logiem Polsatu podpiąć
się pod SWR + 2x paka Goliatha i było to całkiem fajne brzmienie.
Do wydania mam powiedzmy 2000zł +/- i mniej więcej podobnie wydam na pakę –
oczywiście używane. Dodatkowo planuję nabyć Sansampa, ale to z czasem.
Jakieś pomysły? W co celować?
Dzięki z góry i pozdrawiam 🙂
Jakiego heada polecacie, żeby uzyskać suche, jasne i klarowne brzmienie na basie, grając na JB Vintage Modified i planując zakup rasowego Jazza MIJ za około 2000zł?
Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z SWR i paką Goliatha w kontekście uzyskania podobnego brzmienia do Michała Wróbla?
Jakie heady i paki polecilibyście do gry weselnej oraz alternatywnego rocka, mając budżet około 2000zł?
Który head najlepiej sprawdzi się, żeby uzyskać selektywne brzmienie na basie?
Czy warto celować w Sansamp, jeśli chodzi o uzyskanie pożądanego brzmienia na basie?
Jaki head polecacie do uzyskania brzmienia opisanego jako suche, jasne i klarowne, mając na uwadze budżet około 2000zł?
Czy ktoś miał okazję grać na rasowym Jazzie MIJ i może polecić head do tego instrumentu, żeby uzyskać pożądane brzmienie?
Który head będzie najlepszym wyborem do gry weselnej i alternatywnego rocka, mając na uwadze pożądane brzmienie i budżet około 2000zł?
Jaki head i paka pozwolą mi uzyskać brzmienie podobne do Michała Wróbla, jeśli mam do dyspozycji około 2000zł?
Czy polecacie jakieś konkretnie heady i paki do gry weselnej oraz alternatywnego rocka, mając na uwadze pożądane brzmienie i budżet około 2000zł?