Witam
Mam pytanie odnośnie działania przełącznika (pickup-switch) i elektroniki (preampu ) w gitarze basowej – Ibanez ATK 300RM. W załączniku zdjęcia jak jest u mnie. Porównując ze zdjęciami z tego typu gitar znalezionymi w necie wydaje mi się, że przy przełączniku brak u mnie płytki elektronicznej na której wlutowany jest rezystor i dwa kondensatory.
przykąłdowe zdjęcia znalezione w internecie:
A tak jest u mnie:
Jeśli chodzi o brzmienie, to przy zmianie położenia przełącznika pickup-switch mam wrażenie że zmienia się tylko głośność (najciszej w pozycji bridge, najgłośniej w pozycji neck).
Próbka dźwięku. Brzmienie 1: pozycja bridge, brzmienie 2: pozycja middle, brzmienie 3: pozycja neck.
Ustawiając pickup-switch w pozycji bridge, pickup powinien pracować pracować jako humbucker, w pozycji middle jako single coil a w pozycji neck jako singlecoil+high cut.
Czy ktoś z Was ma ten model gitary i mógłby się wypowiedzieć czy z moją gitarą wszystko wporządku, czy też coś jest zmodyfikowane.
Czy ktoś może mi pomóc w rozwiązaniu problemu z switchem i elektroniką w mojej Ibanez ATK 300RM?
Czy jest ktoś, kto posiada tę samą gitarę basową i mógłby mi powiedzieć, czy mój instrument jest zmodyfikowany?
Czy z moją gitarą basową wszystko jest w porządku z elektroniką i przełącznikiem pickup?
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, jak działa przełącznik pickup w mojej gitarze basowej Ibanez ATK 300RM?
Czy jest ktoś, kto mógłby mi pomóc z ustawieniem przełącznika pickup w mojej gitarze basowej?
Czy ktoś może mi doradzić w sprawie brzmienia pickup switcha w mojej gitarze basowej Ibanez ATK 300RM?
Czy jest ktoś, kto zna się na elektronice gitarowej i mógłby mi pomóc z moim problemem z pickup switchem w mojej gitarze basowej?
Czy jest ktoś, kto mógłby mi powiedzieć, jak powinien działać przełącznik pickup w mojej gitarze basowej Ibanez ATK 300RM?
Czy ktoś mógłby mi polecić specjalistę od gitar basowych, który mógłby mi pomóc z moim problemem z elektroniką i przełącznikiem w mojej gitarze basowej Ibanez ATK 300RM?
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy mój problem z głośnością przy zmianie pickup switcha ma związek z brakiem płytki elektronicznej na mojej gitarze basowej?
wrzucam jeszcze raz próbkę dźwięku bo poprzednia nie działa.
Akurat z tym modelem nie mialem do czynienia , ale wydaje mi sie ze poprostu Masz nowszy model i wszytsko jest poprostu na jednej płytce, a na zdjeciu w internecie jest to na dwoch.