Witam, posiadam bas Washburn xb125 (5 strun). Jestem jego 2 w艂ascicielem i nie
wiem jakie sa w nim struny zamontowane. Jednak obecnie nie jestem z nich
zadowolony. Nie jestem profesjonalist膮, wiec opisze tak jak to czuje 馃榾
D藕wi臋k struny H, E, A jest do艣膰 zadawalajacy, jednak im wy偶ej tym wydaje mi
si臋 bardziej “p艂aski” i pusty. Struny wydaja mi si臋 do艣膰 miekkie, maja jak
dla mnie za bardzo mu艂owaty d藕wiek. (struna H czesto uderza o progi podczas
gry). Na tych strunach strasznie cie偶ko mi si臋 gra tapping. Z kumplami gramy
alternatywe i hardrock. Przechodze do meritum sprawy, mo偶e si臋 orientujecie
jakie struny kupi膰 偶eby uzyskac brzmienie typu basu w Skid Row, G’n’R,
Flyleaf, Nirvana. Posiadam ok 150- 200z艂. Da si臋 za to co艣 kupi膰 dobrego?
Pozdrawiam.
PS: Przepraszam za mozliwe pomy艂ki w profesionalnej terminologii.
Jakie struny powinienem kupi膰 do mojego basu Washburn xb125, aby uzyska膰 brzmienie Skid Row, GnR, Flyleaf i Nirvana za oko艂o 150-200z艂?
Czy jako drugi w艂a艣ciciel basu Washburn xb125 musz臋 wiedzie膰, jakie struny s膮 w nim zamontowane?
Jakie s膮 moje odczucia wzgl臋dem obecnie zamontowanych strun w moim basie Washburn xb125?
Czy borykacie si臋 z problemami podczas gry na strunie H w swoim basie Washburn xb125?
Czy wiecie, jakie struny kupi膰 do basu Washburn xb125, aby unikn膮膰 problem贸w przy grze tapping?
Jaka marka i rodzaj strun polecacie do uzyskania brzmienia typu Skid Row, GnR, Flyleaf i Nirvana w moim basie Washburn xb125?
Czy jako basista, kt贸ry gra alternatyw臋 i hardrock, potrzebuje specjalnych strun w moim basie Washburn xb125?
Jakie s膮 moje opcje wyboru dobrych strun do basu Washburn xb125 przy bud偶ecie oko艂o 150-200z艂?
Czy istniej膮 struny do basu Washburn xb125, kt贸re dodaj膮 mu charakterystycznego, rockowego brzmienia?
Czy jest to mo偶liwe, aby kupi膰 dobre struny do basu Washburn xb125 w dzisiejszych czasach za oko艂o 150-200z艂?
Nie 150, czy 200z艂 jest Ci potrzebne, tylko ca艂kowicie darmowa wyszukiwarka..
38 tygodni na forum i jeszcze o tym nie wiesz?