27 kidnoise

Yamaha TRB-5

No i przyszła! To mój pierwszy 5 strunowy bas a mimo tego bardzo szybko udało mi się ...
32 Bydluck

PRZETWORNIKI DO 5-TKI – tanie, ale dobre?

Czołem, Jako że rozważam up-grade’ową wymianę seryjnych single-coili w mojejleciwej basi ...
18 Pegieton

Tania 5tka do nagrywania?

Siemaneczko, poradzcie mi proszę nad jakimi basidlami mam się rozgladac. Jestem gitarzysta, ...
0 bassq

Sylwester Kowalik

Witam gre na basówce po poważnym wypadku gdyż miałem uszkodzone nerwy isciegna lewej ręki ( ...
67 Basoofka_NET

Langowski JazzBass 5str PapaBear Blondyna2

Słówko wstępu W mojej głowie kwitną kwiaty, a świat mieni się tysiącem barw i ...
7 Misiaq

Strojenie 5-strunowej basi

Witam. Kupiłem sobie 4 dni temu 5-strunowy bas. I wystąpił mały problem 😀moja mała córka ...
217 Teron

Grubość strun

Witam, Każdy basista wie, jaki wpływ ma na grę grubość struny. Niedawnowymieniałem sobie na ...
130 zbyhu

Regulacja gryfu

😕 Właśnie wziąłem się za regulowanie gryfu, gdyż mam bass 5 strunowy i grampod strój D. ...
61 Basoofka_NET

z 4-ki 5-tka?

Być może ktoś ma doświadczenie w tym temacie…czy myślicie że moge sobie spokojnie założyć ...
3 venom

Strojenie 5’tki w góre

Witam szanownych kolegów. Bez zbędnego wstępu przejdę do sedna sprawy. Mój zespół stroi się do ...
25 Klejpull

Witek!

Bas od Witkowskiego, czyli to czym się bawię od miesiąca 🙂 5 strunowy precission bass kolor ...
0 -CzarodziejSubkontry-

Łukasz Smoliński

Gram na basie od ponad 11 lat. Muzyka – wszelka – pop, rock, art rock, ...
0 Bartekr2d2

who cares?

Gram od 2010-04-30 Mój sprzęt? LTD B-50, Hughes&Kettner Basskick 515 Graty z grubsza ...
0 ray-colder

ray-colder

Mój sprzęt? gitary: Cort GB4 Custom, Cort GB74, Ibanez BTB 205 piec: Line 6...
15 Natallis

pierwsze, pięciostrunowe dziecko Natallis;]

yea, w końcu:P macie i się cieszcie;]...
9 Adam Markowski

Music Man Sting Ray 5 rok 2005

Najpiekniejszy bas 5 strunowy na swiecie 🙂 ps jak dla mnie 🙂...
13 czarnuch

Nowy nabytek. Langowski 4.

Generalnie miałem dylemat czy decydowac się na piątke, czy pozostać przyczwórce. Wybór padl na ...
3 wizard

Santana Jazz Bass MiJ + Handbox Fortec 150

No więc tak, kilka dni temu zamieniłem mojego meksykańskiego,pięciostrunowego Jazz Bassa na ...
0 Savek

Sławek

W 1991 roku gitarowy start. W 2005 roku kupiłem swój pierwszy bas Cort ActionBass (5 strun). ...
7 Rafal_P

Odkopanie gitary – działa czy ok???

Witam! Po latach odkopałem swoją starą gitarkę – 5 strunowy ZAK. Tak w ogóle tonawet nie ...
1 renholder1987

Potrzebna aktywna 5 nowa/używana

Witam.Po paru latach obniżonej aktywności spowodowanej przeprowadzką i nowym startem, zamierzam ...
0 dareq

Brumiące pickupy

Witajcie. Mam pewien problem techniczny i może ktoś z was będzie mógł mi doradzić co ...
8 ulek

Nowy nabytek – Ibanez SR305 IPT i wymiana uszkodzonego mostka

Ponieważ Basoofka przez jakiś czas była "nieczynna" nie miałem się jak pochwalić ...
14 maup

Precel piątka – czy to dobry pomysł?

Chodzi za mną precel. Od zawsze grałem na układzie JB i było mi z tym dobrze ale nosowe ...
5 szczyrzuja

Sire V7/V3 – potrzebuję ograć

Chciałbym zapoznać się z ta gitarą 4 czy 5, wszystko jedno. Gdyby znalazł się ktoś z okolic ...
0 lukaszcze

Cort C5Z

Co dużo mówić, 5 strunowy Cort, po małym tuningu....
25 Macior

Bas 5-strunowy na chałtury itp – jaki?

Cześć Wszystkim! Chciałbym poradzić się Was jaki kupić bas na chałtury,5-strunowy? Najlepiej ...
10 Basoofka_NET

Ibanez vs Fender vs Warwick

Hello! Mam do wyboru 5 basówek ...
28 Siara_iwj

Pięć strun – nowoczesna Yamaha vs. klasyczny Sandberg.

Witam. Postanowiłem kupić pięciostrunowy bas. Gitary, które zostały mi do wyboru są bardzo ...
1 OMSON

Obudowa przetwornika Music Man 5 string

Gdzie mogę dostać obudowę pickupa MM do piątki (najlepiej zakrytą ibez uszu)?...
8 lechu555

Sterling SUB 5 vs Squier VM 5 – pytanie do posiadaczy

Witam. Jako, że od dawna planuje przeprowadzkę na piątkę, mam dylemat związany zwyborem (a ten ...
7 Castiel

Bas 6-strunowy

Witam wszystkich 🙂 Przymierzam się do przejścia z basu 5-strunowego na bas 6-strunowy zewzględu ...
0 dkanas

hollow/semi-hollow, 5 strun, fretless, tanio – propozycje?

Witam was, chcę kupić bas. Marzy mi się gitara hollow body/semi-hollow, cośjak takamine tb10, ...
10 Nocturne

Bas 4 strunowy ze strunami z 5 strunowego.

Planuję kupić drugie basidło. Początkowo chciałem aktywną 5, ale z czasem przyszło mi na myśl, ...
13 Maniek148

5 strun do domowego projektu post-rockowo – djentowego

Witam serdecznie Przymierzam się do zamiany mojego Washburna T14 na jakiś sprzęt 5strunowy wtej ...
2 hdhmr

Stagg piątka. Problem z głośnością i przydźwiękiem.

Witam. Kolega basista posiada basik piątkę firmy Stagg, nie mogęzidentyfikować modelu ale ...
0 Tbone

Kamil Wiśniewski

Cześć! Jestem Ania i też mam 12 lat! Mój sprzęt? Hondo H-83 Mayones TT Forum 4 MusicMan ...
11 lasjan

przestrojenie 5tki do Cis

Witam, Moi mili, proszę o poradę w poniższym temacie. Posiadam 5strunowegoSchectera Studio i ...
4 koziX

Bas 5 strunowy z klarownie brzmiącą struną B

Witam! Mam Music Mana Sting Ray’a 5 i w nim brzmi ona bardzo klarownie i ...
6 Akkarian

Gitara basowa 5 strunowa bez progowa

Mam parę pytań co do Gitary basowej 5 strunowa bez progowej: 1. Co sądzicie o takiej gitarze? ...
3 Roofi38

5 strunowy bas do 2 000

jakie polecacie basy 5 strunowe do 2 000 z aktywnym układem? do ostrzejszejmuzyki 😉...
5 basskardimon

Ibanez BTB675

Myślę nad zakupem gitarki jak w temacie model 5 strun w granicy cenowej 2400mam tylko pytanko ...
2 gwork315

Ahoj !

Gram od miesiąca, mam basówkę 5 strunową, nie potrafię kompletnie nic,dlatego będę tu często ...
10 loaded11

struna B, brzmienie

Witam Państwa 🙂 Mam Ibanez gsr 200 4 strunowy, stroje do b , struny od 5tki (najgrubsza ...
6 uglywriter

Drop A i Drop D a grubość strun.

Witam szanownych forumowiczów:) Posiadam bass 5 strunowy w kapeli gramy w Drop D.Basidło mam ...
6 tempastruna

Ibanez SR305 IPT – na scenę?

Witam, Mam pytanie odnośnie tej gitarki: ...
19 Basoofka_NET

Kroi sie nowa piatka

Zabralem się za nowa piatke , Tutaj foty: ...
4 flo5

fender jazz bass deluxe czy standard

Witam. zamierzam zmienić bas na 5 strunowy, obecnie gram na 4 strunowym fenderamerican deluxe ...
0 michalnowak

michalnowak

Gram od 1989-09-01 Mój sprzęt? 4 strunowy lutniczy fretless 4 strunowy lutniczy progowiec 4 ...
2 Kraczo

Samick FN5 5 Fairline

Co Myślicie o tym wiosełku :)?...
25 coolpinsky

EMG 40DC + Aguilar OBP-3 zagada ?

Witam Mam 5-strunowy bas z pickup’ami EMG 40DC i myślę czy by nie wlozyc do niego ...
1 octavian

Nowe struny do Washburn xb125.

Witam, posiadam bas Washburn xb125 (5 strun). Jestem jego 2 włascicielem i niewiem jakie sa w ...
10 Suslak

Gitara 5 strunowa czy 6 strunowa

Witam grałem 3 lata na gitarze elektrycznej od pół roku gram na basie 4strunowym. Myśle o ...
14 octavian

Jaki piec basowy do mojego wiosła.

Witam. Posiadam bas Washburn xb125, jak naywa wskazuje jest to bas 5 strunowy.Chcę kupić do ...
23 Frytas

Spector Rebop vs. Mayones Be

Witam, zabieram się do wymiany basu na piątkę z wyższej półki i wpadły mi w okote dwie gitary. ...
26 Left-handed

Strings-Thru-Body – zrób to sam!

Prawie każdy już wie, ze mam woskowanego Witka 5-strunowego ble, ble, ble…Proszę teraz o ...
5 BassistLDZ

Lakaland 55-01 czy mayones be5 gothic

Szukam Gitary do grania dość mocnej muzyki myślę o zakupie 5 strunowegobasu do 3500 tyś. ...
1 Zawad

Cwiczenie skalowe przez 5 strun – C dur [2 oktawy i tercja]

Witam! Obiło mi się gdzieś o uszy (i oczy:)), że niektórzy mają problem zumiejscowieniem ...
36 uchens

Pasywne wiosło, 5 strun, wyższa półka – jakie znacie?

Witam! To mój pierwszy post na tym forum, mam nadzieję, że nie będzie zbyt okropny😉 Poszukuję ...
5 myszok

Squier Precision Bass Standard

Witam. Dostalem oferte od znajomego, mianowicie Squier Precision Bass Standard( 5 strun ) z ...
0 gregOOs

Grzesiek

Fascynat dobrej muzyki i dobrych instrumentów. Gram w wielu miejscach, sporoćwicze i staram się ...
15 martinuz

5 strun za ok 2000pln [+- 300pln]

Witam, poszukuję basu mającego 5 lub 6 strun, w podanej w tytule cenie.Obecnie jestem ...
1 duffy

Pierwszy 5-strunowy bass na początek do 1000zł

Witajcie. Otóż zakładam ten temat, by zwrócić się do Was o pomoc, bo wierzę, że z pewnością mi ...
19 muchabzz

A się przywitam ;]

bry wieczor. tu dziewczę z okolic torunia, posiadam pieciostrunowego corta gb coś-tam(patrz ...
9 OMSON

Struny do piątki powyżej .130 [nikle]

Jakie znacie NIKLOWE (!) struny do piątki powyżej 130? Co możecie polecić(obecnie przyszło mi ...
40 Pengz

5-strunowy bas do 2000 zł

Witam, chciałbym sobie sprawić basię do 2000zł ale mam dość wysokiewymagania – 1. gitara ...
5 MiskoV

Struny do piątki, o półton w dół

Witam, czytałem dużo na forach o strunach jakie są polecane, ludzi dużonarzekali na Warwicki ...
19 tomciof

Mega wygodna V-tka ? Propozycje.

Witam brać basówą (i nie tylko). Szukam mega wygodnego basu pięciostrunowego. Dobrze by był ...
1 mephisto

czemu tak cicho?

witam, niedawno kupiłem fabrycznie nową aktywną „piątkę”, po podłączeniujej do ...
0 vicknow

Ibanez GSR 200 Czy Cort Action V

Ibanez GSR 200 z twardym case Czy Cort Action V ( niby 5 strun ale… )….Obie są za ...
5 XfaustX

Cort GB35A vs. MEG 5str

mowa o 5 strunówkach. ogywal ktoś? ma ktoś jakieś doswiadczenie z nimi? który lepszy? nowy ...
5 Majonez Kielecki

Warwick corvette

Witka. mam pytanie. są 2 basy ...
0 Satil Devan

Curt Mangan – co to za struny?

allegro.pl/item494840231_curt_mangan_100_usa_5_strun_do_gitary_basowej.html ...
10 Crims

Problem ze strojem

Mam 5 strunową gitarę Mayones B5. Normalnie gram w stroju standardowym (H E AD G) – ...
8 rhynos

Spector ReBop 5 strun- co o nim sądzicie???

Tak jak w temacie. Co sądzicie o basoooofce Spector ReBop 5 z czech. Czy jestto profesjonalne ...
2 Harot

Ibanez SR405QM 5 strun

Witam. Mam zamiar zamienic moja pierwsza gitarę (Cruiser nawet nie wiem jaki)na coś lepszego. ...
4 artofnois

zmiana humbuckera

Witam. Posiadam kopię Musicmana-5 strunową z aktywną elektroniką.Mam zamiarwymienić humba-który ...
1 marus

głośnik do TNT 160

Jaki głośnik (15” 4ohm) wstawić do Peaveya TNT160, tak by czysto (dół)obsłużył piątkę- ...
7 KaDeT

5 strunowy Thunderbird

Dzień dobry, z tej strony Kadet 🙂 Otóż sytuacja jest taka : szykuje się na zmiane wiosła i ...
6 toganja

Taby z 5 strun na 4 struny

mam problem.. czy da się jakoś przelozyc taby z 5 strun (jeśli nie sa uzywanewszystkie of ...
12 Aer

Problem ze strojeniem gitary bassowej 5 strunowej

Witam serdecznie Niedawno zakupił bass 5 strunowy, wcześniej pykałem na 4 strunach. ...
16 piotreek7

Szerokość gryfu

Jak szerokość gryfu wpływa na wygodę gry? Ja mam dosyć wąski gryf (jak na piątke) i jak biorę ...
0 Sobass

Jaki preamp aktywny do basu ?

Pewnie będzie mi znajomy strugał kopię jazz basa, 5 strun. Jeśli idzie opikapy, to chyba ...
7 Klejpull

Szybki strzał

Szybkie pytanko- Jest Thunderbird 5 strunowy? bo znaleźć takowego w sieci niemogłem...
12 Wojtomierz

Spector rebop 5 strunowy – wasze opinie

Witam wszystkich, chciałbym kupić gitarę basowa spector rebop dlx fm, prosilbymposiadaczy ...
11 P5YCHO

OLP MM co o nim sądzicie????

Witam. Mam okazje kupić OLP Music Man 3 Ernie Ball 5 strunową za kwote 900zł pluspokrowiec, ...
2 Szemrany

5-strunowy BASS do 2200zł

Narazie gram na 4 stunowym cort’ie. Jednak jakiś czas temu dorwałem 5strunowy bass i ...
5 theopij

Flatwoundy do piatki !

Gdzie mogę kupić struny flatwound do piatki ? Czy w ogole takie robia, bowszystkie jakie dotad ...
10 potforol

Jaka jest różnia w stosowanych układach przystawek w basach na 4 lub 5 strun?

Zauważyłem pewną tendencję. Planuję zakup basu. Grałem przez 6 lat nagitarze elektrycznej, lecz ...
13 miszka_157

Odległosc miedzy strunami – 5str bass

Witam, zdecydowalem się na Spectora legenda 5str ale mam problem. Gram naSkyWay 5str i ...
7 miszka_157

ESP LTD B255 5-strunowy bass

Witam, mam parę pytan dotyczacych gitary ESP LTD B255 (5-Str) Co myślicie o tymbasie poniewaz ...
34 q.ool.o

5-strun

Zaraz mnie pewnie wyklniecie bo takich tematów było już w c*ujprawdopodobnie, ale nie mogę ich ...
16 Palmaero

brzęczenie czyli problem

otóz mam pewnien problem z moim basem… mam 5-strunowego Ken Rose’a w którymniestety ...
14 boss

jaki bas do takiej muzy?

Witam wszystkich basmanów. Mam pytanie:przymierzam się do kupna basa 5-strunowego(myślę o ...
5 =Krzyż

Basy 5 strunowe

Na ile rozstaw strun w piątkach utrudnia ( czy może ułatwia ) grę palcami?Czy gra kciukiem na ...