Witam,
Chciałem zasięgnąć opinii w sprawie heada. Otóż poluję na nie
produkowanego już Carvina R600, a że ciężko go zdobyć zastanawiam się nad
alternatywami. Dlatego też chciałem zapytać co byście polecili
spełniające poniższe wymagania:
– moc ok. 600W@4Ohm / 400W@8Ohm;
– preamp z symulacją lampy albo (trochę mniej chętnie) dwa preampy jeden
lampa drugi tranzystor;
– regulowany kompresor;
– pętla efektów;
– w kwestii brzmienia ma być klarownie i przejrzyście, z fajnym dołem, ale
bez mulenia; powiedzmy taki Steve Harris tylko z większym dołem (generalnie
gram heavy/thrash).
Sam się zastanawiałem nad następującymi pozycjami:
Gallien Krueger 1001rb, jakiś starszy Trace Elliot, czy też jakiś Ampeg.
Budżet jakim dysponuję na ten zakup to powiedzmy 2-2,5 tysiąca złotych.
(Przy okazji, wiem, że to nie ten dział, ale jakby ktoś miał namiary na
Carvina R600 to byłbym bardzo wdzięczny)
Z góry dzięki
Czy szukacie opinii na temat alternatywy do Carvina R600, która spełnia wymagania o mocy ok. 600W@4Ohm / 400W@8Ohm, preampie z symulacją lampy lub dwoma preampami, kompresorem, pętlą efektów i klarownym brzmieniem z dużym dołem, ale bez mulenia?
Czy jestem jedynym graczem basu, który poszukuje heada podobnego do Carvin R600, ale nie jest już produkowany?
Czy może mi ktoś doradzić head basowy podobny do Carvina R600, który jest już niedostępny na rynku, ale spełnia wymagania mocy 600W@4Ohm / 400W@8Ohm z symulacją lampy lub dwoma preampami, regulowanym kompresorem, pętlą efektów i jasnym dźwiękiem z dużym dołem, ale bez mulenia, w budżecie 2,5 tysiąca złotych?
Jakie heady basowe polecalibyście jako alternatywę do Carvina R600, o mocy 600W@4Ohm / 400W@8Ohm z symulacją lampy lub dwoma preampami, regulowanym kompresorem, pętlą efektów i klarownym, ale nie mulącym dźwiękiem z fajnym dołem?
Szukam heada basowego, który jest podobny do Carvin R600 pod względem wymagań mocy, symulacji lampy lub dwóch preampów, regulowanego kompresora, pętli efektów i klarownego dźwięku z dużym dołem, ale bez mulenia. Czy macie jakieś propozycje w budżecie 2,5 tysiąca złotych.
Czy moglibyście polecić alternatywnego heada basowego dla Carvina R600 o mocy 600W@4Ohm / 400W@8Ohm z symulacją lampy lub dwoma preampami, regulowanym kompresorem, pętlą efektów i jasnym dźwiękiem z fajnym dołem, ale bez mulenia?
Czy istnieje head basowy, który jest podobny do Carvina R600, ale nie jest już produkowany?
Czy miałby ktoś pomysł na head basowy zastępujący Carvina R600?
Czy poszukuję alternatywnego heada basowego dla Carvina R600 o mocy 600W@4Ohm / 400W@8Ohm z symulacją lampy lub dwoma preampami, regulowanym kompresorem, pętlą efektów i klarownym dźwiękiem z fajnym dołem, ale bez mulenia? Czy ktoś może polecić coś w budżecie około 2,5 tysiąca złotych?
Szukam heada basowego zastępującego Carvina R600 o mocy 600W@4Ohm / 400W@8Ohm z symulacją lampy lub dwoma preampami, regulowanym kompresorem, pętlą efektów i jasnym dźwiękiem z dużym dołem, ale bez mulenia. Czy macie jakieś sugestie w budżecie 2,5 tysiąca złotych.
Wysłałem Ci wiadomość na PW z propozycją.