Dwójka jest mocniejsza o 100W i pewnie lepiej dopracowana. Jedynka chyba nie ma wyjść speakon, ale nie wiem na pewno:) Mam dwójke.
Edit: jednak ma speakony:)
A miał ktoś może do czynienia z tą poprzednią wersją? I czy różnica w dopracowanie w porównaniu do wyższego modelu jest wyraźnie odczuwalna?
Nie chodziło mi o to że starszy jest gorszy. Tak logicznie stwierdziłem, że w czasie tego face liftingu zrobili trochę poprawek:) GK robi naprawdę porządnie wykonany sprzęt, więc nie martwił bym się o jakość.
jaka różnica między tymi dwoma? Jeden to stara miękka buła a drugi to nowa miękka buła. Ja bym nie wziął ani jednego ani drugiego
Pierwszy raz ktoś tak nazwał GK 😀 Może to miękka buła, ale w porównaniu np do Ampega, GK jest “nieoheblowaną dechą w ryj” jak to ktoś na WD napisał.
I jako użyszkodnik jednego z tańszych pieców GK jestem skłonny zgodzić się z wersją z dechą…
Tylko voicing czasami jest średni i trzeba niestety czasem pokręcić.
W GK backline 600 bez najmniejszych problemów da się ustawić płaską charakterystykę (z różnicami w poszczególnych pasmach nieprzekraczającą 1db). Fakt, ze wszystkimi gałkami na godzinę 12 faktycznie jedzie mocno dołem i górą, czego już np w combie Backline 112 nie zauważyłem.
@mazdah: W GK backline 600 bez najmniejszych problemów da się ustawić płaską charakterystykę (z różnicami w poszczególnych pasmach nieprzekraczającą 1db). Fakt, ze wszystkimi gałkami na godzinę 12 faktycznie jedzie mocno dołem i górą, czego już np w combie Backline 112 nie zauważyłem.
Backline 112 ma akurat jedna z najbardziej neutralnych końcówek jaką miałem okazję dotykać. To combo jest też odrobinę szorstkie w wyrazie jak na GK przystało, ale jest też bardzo “nijakie” (w dobrym tego słowa znaczeniu) co wielu może pasować. 🙂
@mazdah: Pierwszy raz ktoś tak nazwał GK 😀 Może to miękka buła, ale w porównaniu np do Ampega, GK jest “nieoheblowaną dechą w ryj” jak to ktoś na WD napisał.
miałem zestaw z SVT 2P i prównywałem do 700RB… moje odczucia były dokładnie odwrotne (dlaczego wtedy zostawiłem ampega 😀 ).
Dwójka jest mocniejsza o 100W i pewnie lepiej dopracowana. Jedynka chyba nie
ma wyjść speakon, ale nie wiem na pewno:) Mam dwójke.
Edit: jednak ma speakony:)
A miał ktoś może do czynienia z tą poprzednią wersją? I czy różnica w
dopracowanie w porównaniu do wyższego modelu jest wyraźnie odczuwalna?
Nie chodziło mi o to że starszy jest gorszy. Tak logicznie stwierdziłem, że
w czasie tego face liftingu zrobili trochę poprawek:) GK robi naprawdę
porządnie wykonany sprzęt, więc nie martwił bym się o jakość.
jaka różnica między tymi dwoma? Jeden to stara miękka buła a drugi to nowa
miękka buła. Ja bym nie wziął ani jednego ani drugiego
Pierwszy raz ktoś tak nazwał GK 😀 Może to miękka buła, ale w porównaniu
np do Ampega, GK jest “nieoheblowaną dechą w ryj” jak to ktoś na WD
napisał.
I jako użyszkodnik jednego z tańszych pieców GK jestem skłonny zgodzić
się z wersją z dechą…
Tylko voicing czasami jest średni i trzeba niestety czasem pokręcić.
W GK backline 600 bez najmniejszych problemów da się ustawić płaską
charakterystykę (z różnicami w poszczególnych pasmach nieprzekraczającą
1db). Fakt, ze wszystkimi gałkami na godzinę 12 faktycznie jedzie mocno
dołem i górą, czego już np w combie Backline 112 nie zauważyłem.
Backline 112 ma akurat jedna z najbardziej neutralnych końcówek jaką miałem
okazję dotykać. To combo jest też odrobinę szorstkie w wyrazie jak na GK
przystało, ale jest też bardzo “nijakie” (w dobrym tego słowa znaczeniu) co
wielu może pasować. 🙂
miałem zestaw z SVT 2P i prównywałem do 700RB… moje odczucia były
dokładnie odwrotne (dlaczego wtedy zostawiłem ampega 😀 ).