Piróg Elite Club

251-pirog.
Jak się na IRCu okazało wielu basistów jest namiętnymi pierogożercami. A
wy lubicie pierogi?

Jeśli tak to jakie najbardziej a jakich nie?

Odemnie tylko trzy słowa: ruski piróg rządzi!

Tak mi dopomóż Bóg.

Podziel się swoją opinią
McGregor
McGregor
Artykuły: 61

91 komentarzy

  1. @Iroz: Ja lubię pierogi z truskawkami + smietana z cukrem.

    nareszcie jakiś porządny człowiek 😛

  2. –> ej to są pjerogi z truskawkami? Ja znam „kluski na truskawkach”
    wygląda to trochę jak „kulka śnieżna” a w środku truskawka. Oczywiście
    ciasto mniej zbite niż pjerogowe..

    —–

  3. Piróg? Ruski. 😀 Albo z kapustą. Albo z grzybami. Albo z jednym i drugim. 😀

  4. ruskie fuuu… Najlepsze są z twarogiem i kaszą gryczaną polane śmietaną
    mmm.. w sumie też dobre odsmażane 🙂 a ponad to na słodko z serem ,śliwkami
    lub truskawkami albo wszystkim czym się da zawsze polane śmietaną z cukrem
    😉 ale ruskim mówimy stanowcze NIE !!!

  5. Xeon – co to za pierogi… fuu. 😛

    Prawdziwy pieróg nie może być słodki. 😀

  6. No to te nazwijmy deserowymi 😉 ale najbardziej to lubię z kaszą i serem
    pycha 😀

  7. A ja mam ochote na pierogi z kapustą, kiełbasą i cukrem oraz rodzynami –
    szt.7 mjami!

    Przypalone… oto fotka jednego z nich:

    http://www.img329.imageshack.us/img329/4038/jesuspierogizq4.jpg

    Popijać lubię takie strawy mlekiem wielbłądzim okraszonym wołowiną i
    drobiowym bekonem nie solonym, pieprzonym jednak z kórcząt młodych
    dwudniowych, bezkofeinowym, antyrakowym, rozpuszczalnym bez dodatku potasu, ze
    skrobią modyfikowaną nie genetycznie za to…

    A na deser kaszanka z bitą śmietaną i szprotkami w jogurcie z ozora żabiego
    bez konserwantów w sosie pożyczonym(nie własnym)

    Jakież to basowe :mrgreen:

    =======================================================

    zapraszam do posłuchania i komentowania moich basowych wypocin

    —>
    http://www.ibanezbass.mp3.wp.pl

  8. @Mazdah – =DDDDDDDDDD

    Prokuratura jest w trakcie wyjaśniania tej sprawy.

    A tak poza tym to trzymajta się tematu 😛 .

    ———————–

  9. Ja za to lubię standardowe pirogi róskie, nie pogardze też takimi z owocami
    😀

  10. Panovie, gdzie we Wrocławiu tanio i przede wszystkim dobrze można zjeść
    pirogi? Róskie ofkors, najlepiej okolice rynku, mostku uniwersyteckiego,
    trzebnickiej, dubois…

    „Racja jest jak d*pa, każdy ma własną.”

  11. Sadyści 😐 Mi się dzisiaj skończył zapas ruskich pierogów, a ci jeszcze
    Piróg Elit Klab odkopują.

    Muszę se znaleźc w necie przepis i zacząc robic, bo jak na razie jestem
    uzależniony od dostaw pierożków od babci 😀

  12. Uwielbiam pierogi w każdej z tradycyjnych postaći, tj. z mięsem, z kapustą
    i grzybami, oraz ruskie. A, no i muszą podsmażane być 😉

  13. ruskie i z kapustą rulez 😛

    _________________________________________________________________________________________________________

  14. kur.a ale mi zaburczalo w brzuchu.. A pierogów (pycckin a jak!) to nie
    jadłem.. oj nie jadłem dawno 🙁 poza ruskimi to jeszcze może być
    kapusta&grzyby. (aka wigilijne:P) odsmazane sa dobre bo chrupiace, ale nic
    nie pokona smaku goracego ruskiego wsadu w gardle okolonego ciastem! :]

  15. Jak piróg to także „pieróg party”.

    Raz ze znajomymi zorganizowaliśmy tego typu popijawę, gdzie wspomniane danie,
    a raczej próba jego zrobienia była motywem przewodnim. Dobra rada dla
    chcących spróbować: nie dawajcie dojść do kuchni płci przeciwnej.
    Przynajmniej w naszym przypadku wyglądało to tak, że pierogi zrobione przez
    damy rozkleiły się w czasie gotowania i w ogóle jakieś takie niedorobione
    wyszły : p. Gdzieś na jutubie jest filmik z tej imprezy, jak chcecie to mogę
    wrzucić, ale raczej nic ciekawego.

    A jeśli chodzi o same pierogi to preferuję niemal wszystkie, ale przede
    wszystkim z kapustą i grzybami (z tych tradycyjnych) oraz z jagodami polane
    śmietanką i posypane cukrem (z tych na słodko). Mniam!

  16. Ja lubię z kwaszoną kapustą, mięsem i grzybami

    Druga znośna opcja to jabłka 🙂

  17. Ło kur… To moje ulubione danie – ruskie mojej babci podsmażone z cebulą
    😉 Ciekawe czy statystycznie basiści maja powinowactwo do pierogów ? Faktem
    jest że chyba wszyscy perkusiści jakich znam uwielbiają schabowe i to w
    absurdalnych ilościach ?…

  18. Mmmm, ruskie z cebulką, mogą być podsmażone. 😉

    A dzisiaj jadłem pierogi z wiśniami. 😀

  19. @Dudek:

    @Djatri:
    Tylko bez cynamonu bo mi się z szarlotką kojarzy, której niecierpię ;P

    czyżyś nielubiła cynamonku??

    to musibyć jakaś wada w genach kobiet, gdyż moja żona wprost nie cierpi tejże jakże przecudnej przyprawęcji

    Dokładnie… Moja też go nie znosi, a ja bym mógł go dodawać do wszystkiego…

    A co do pierogów – to wolę knedle, najlepiej jeszcze z truskawkami. I tyle.

    _______________________________________________________________________

  20. Serowe? Od pół roku się przejadłem pierogami na słodko, teraz to już muszę
    wcinać „tylko” z mięskiem i ruskie, na które na hopla- dziękuję ruskim za
    Dostojewskiego, Bułhakowa i pierogi 😛

    W każdym razie życze smacznej pierogowej uczty 😉

  21. No ruskie rzondzom!

    Może w tygodniu uda mi się matkę przycisnąć żebyśmy zrobili…

  22. Dobra, czas w końcu na serious business na tym forum. Wy tu cały czas o
    jakichś basach, strunach czy innych pierdołach, a ja w środę ulepiłem (z
    móją dziołchą) pierwszą porcję pierogów w życiu. Rzecz jasna ruskich. Z
    okrasą z cebulki, chilli (solidnie ostrego) i odrobiny sosu sojowego. Wszystko
    podsmażane na oleju dyniowym. Jak na pierwszy raz wyszły zadziwiająco
    porządnie. Czuję się jak prawdziwy basista.

    http://www.desmond.imageshack.us/Himg195/scaled.php?server=195&filename=zdjcie0037bp.jpg&res=medium

    http://www.desmond.imageshack.us/Himg825/scaled.php?server=825&filename=zdjcie0038db.jpg&res=medium

  23. jako, że temat odkopany, a praktyke w pierogach mam – przez rok pracowalem w
    restauracji zajmujacej się tymi właśnie wytworami to polecam: piwne z żółtym
    serem, z bryndzą podawane z czosnkiem i startym oscypkiem, z serem mozarella i
    suszonymi pomidorami i oczywiście wszelaką maść pierogów z
    mięsem(wołowym, cielęciną, dziczywną, a nawet z drobiem)

  24. @Kedziu: z serem mozarella i suszonymi pomidorami

    Taki jest plan na dzisiejszy wieczór. Jeszcze nie miałem styczności z takimi
    „egzotycznymi” pierogami, ale jestem pełen nadziei.

  25. @Kedziu: z bryndzą podawane z czosnkiem i startym oscypkiem, z serem mozarella i suszonymi pomidorami

    so much win

Możliwość komentowania została wyłączona.