Jak się na IRCu okazało wielu basistów jest namiętnymi pierogożercami. A
wy lubicie pierogi?
Jeśli tak to jakie najbardziej a jakich nie?
Odemnie tylko trzy słowa: ruski piróg rządzi!
Tak mi dopomóż Bóg.
Jak się na IRCu okazało wielu basistów jest namiętnymi pierogożercami. A
wy lubicie pierogi?
Jeśli tak to jakie najbardziej a jakich nie?
Odemnie tylko trzy słowa: ruski piróg rządzi!
Tak mi dopomóż Bóg.
Możliwość komentowania została wyłączona.
nareszcie jakiś porządny człowiek 😛
–> ej to są pjerogi z truskawkami? Ja znam “kluski na truskawkach”
wygląda to trochę jak “kulka śnieżna” a w środku truskawka. Oczywiście
ciasto mniej zbite niż pjerogowe..
—–
Piróg? Ruski. 😀 Albo z kapustą. Albo z grzybami. Albo z jednym i drugim. 😀
ruskie fuuu… Najlepsze są z twarogiem i kaszą gryczaną polane śmietaną
mmm.. w sumie też dobre odsmażane 🙂 a ponad to na słodko z serem ,śliwkami
lub truskawkami albo wszystkim czym się da zawsze polane śmietaną z cukrem
😉 ale ruskim mówimy stanowcze NIE !!!
Xeon – co to za pierogi… fuu. 😛
Prawdziwy pieróg nie może być słodki. 😀
No to te nazwijmy deserowymi 😉 ale najbardziej to lubię z kaszą i serem
pycha 😀
Mięcho kapucha grzyby 😀 idealny piróg :D::D:D:D:
A ja mam ochote na pierogi z kapustą, kiełbasą i cukrem oraz rodzynami –
szt.7 mjami!
Przypalone… oto fotka jednego z nich:
http://www.img329.imageshack.us/img329/4038/jesuspierogizq4.jpgPopijać lubię takie strawy mlekiem wielbłądzim okraszonym wołowiną i
drobiowym bekonem nie solonym, pieprzonym jednak z kórcząt młodych
dwudniowych, bezkofeinowym, antyrakowym, rozpuszczalnym bez dodatku potasu, ze
skrobią modyfikowaną nie genetycznie za to…
A na deser kaszanka z bitą śmietaną i szprotkami w jogurcie z ozora żabiego
bez konserwantów w sosie pożyczonym(nie własnym)
Jakież to basowe
=======================================================
zapraszam do posłuchania i komentowania moich basowych wypocin
—>
http://www.ibanezbass.mp3.wp.pl
Miłego pobytu w kiblu, Ibanezbass -.-
Tak wołają jednego znajomego gitarzystę…
Nie, to JEZUS!
–> NIEEE To EmsiGregor ! 😀 😀
—–
@Mazdah – =DDDDDDDDDD
Prokuratura jest w trakcie wyjaśniania tej sprawy.
A tak poza tym to trzymajta się tematu 😛 .
———————–
a ja żeby nie być gołosłownym to przedstawiam mój dzisiejszy wieczór z
małżonką i pierogami 😀
http://www.img120.imageshack.us/img120/3183/dsc01904jr2.jpghttp://www.img120.imageshack.us/img120/3439/dsc01906xh5.jpghttp://www.img252.imageshack.us/img252/6927/dsc01907sl2.jpgpozdrawiamy pierogozerców
Miszcz!
———————–
Ja za to lubię standardowe pirogi róskie, nie pogardze też takimi z owocami
😀
—
piróg z piwem \m/
Patrz. Nawet kolejności nie pokręciłeś =D
Panovie, gdzie we Wrocławiu tanio i przede wszystkim dobrze można zjeść
pirogi? Róskie ofkors, najlepiej okolice rynku, mostku uniwersyteckiego,
trzebnickiej, dubois…
“Racja jest jak d*pa, każdy ma własną.”
pychotka;p
pozdrawiam pierogozercow
Sadyści 😐 Mi się dzisiaj skończył zapas ruskich pierogów, a ci jeszcze
Piróg Elit Klab odkopują.
Muszę se znaleźc w necie przepis i zacząc robic, bo jak na razie jestem
uzależniony od dostaw pierożków od babci 😀
Piękne!
pozdrawiam.
Uwielbiam pierogi w każdej z tradycyjnych postaći, tj. z mięsem, z kapustą
i grzybami, oraz ruskie. A, no i muszą podsmażane być 😉
ruskie i z kapustą rulez 😛
_________________________________________________________________________________________________________
kur.a ale mi zaburczalo w brzuchu.. A pierogów (pycckin a jak!) to nie
jadłem.. oj nie jadłem dawno 🙁 poza ruskimi to jeszcze może być
kapusta&grzyby. (aka wigilijne:P) odsmazane sa dobre bo chrupiace, ale nic
nie pokona smaku goracego ruskiego wsadu w gardle okolonego ciastem! :]
Kurde, może jeszcze mam jakieś w zamrażarce…
Aleście smaka narobili…
Jak piróg to także “pieróg party”.
Raz ze znajomymi zorganizowaliśmy tego typu popijawę, gdzie wspomniane danie,
a raczej próba jego zrobienia była motywem przewodnim. Dobra rada dla
chcących spróbować: nie dawajcie dojść do kuchni płci przeciwnej.
Przynajmniej w naszym przypadku wyglądało to tak, że pierogi zrobione przez
damy rozkleiły się w czasie gotowania i w ogóle jakieś takie niedorobione
wyszły : p. Gdzieś na jutubie jest filmik z tej imprezy, jak chcecie to mogę
wrzucić, ale raczej nic ciekawego.
A jeśli chodzi o same pierogi to preferuję niemal wszystkie, ale przede
wszystkim z kapustą i grzybami (z tych tradycyjnych) oraz z jagodami polane
śmietanką i posypane cukrem (z tych na słodko). Mniam!
Z jagodami to raczej takie coś pyzowatego mi się kojarzy
ruskie.. albo z kapustą i grzybami..
apetytu mi narobiliście. xD
Ja lubię z kwaszoną kapustą, mięsem i grzybami
Druga znośna opcja to jabłka 🙂
Ło kur… To moje ulubione danie – ruskie mojej babci podsmażone z cebulą
😉 Ciekawe czy statystycznie basiści maja powinowactwo do pierogów ? Faktem
jest że chyba wszyscy perkusiści jakich znam uwielbiają schabowe i to w
absurdalnych ilościach ?…
Ruskie są wpytę 😛
Mmmm, ruskie z cebulką, mogą być podsmażone. 😉
A dzisiaj jadłem pierogi z wiśniami. 😀
A co tam:
http://www.a.imageshack.us/img641/9163/201008141387.jpgCzekają na gorącą wodę i idę żryć \m/
99 smakowitych, ciastowych ulepków z serowym farszem!
Serowe? Od pół roku się przejadłem pierogami na słodko, teraz to już muszę
wcinać “tylko” z mięskiem i ruskie, na które na hopla- dziękuję ruskim za
Dostojewskiego, Bułhakowa i pierogi 😛
W każdym razie życze smacznej pierogowej uczty 😉
No ruskie rzondzom!
Może w tygodniu uda mi się matkę przycisnąć żebyśmy zrobili…
http://www.img12.imageshack.us/img12/7496/16718018015391599801284.jpgDobra, czas w końcu na serious business na tym forum. Wy tu cały czas o
jakichś basach, strunach czy innych pierdołach, a ja w środę ulepiłem (z
móją dziołchą) pierwszą porcję pierogów w życiu. Rzecz jasna ruskich. Z
okrasą z cebulki, chilli (solidnie ostrego) i odrobiny sosu sojowego. Wszystko
podsmażane na oleju dyniowym. Jak na pierwszy raz wyszły zadziwiająco
porządnie. Czuję się jak prawdziwy basista.
http://www.desmond.imageshack.us/Himg195/scaled.php?server=195&filename=zdjcie0037bp.jpg&res=mediumhttp://www.desmond.imageshack.us/Himg825/scaled.php?server=825&filename=zdjcie0038db.jpg&res=mediumjako, że temat odkopany, a praktyke w pierogach mam – przez rok pracowalem w
restauracji zajmujacej się tymi właśnie wytworami to polecam: piwne z żółtym
serem, z bryndzą podawane z czosnkiem i startym oscypkiem, z serem mozarella i
suszonymi pomidorami i oczywiście wszelaką maść pierogów z
mięsem(wołowym, cielęciną, dziczywną, a nawet z drobiem)
Taki jest plan na dzisiejszy wieczór. Jeszcze nie miałem styczności z takimi
“egzotycznymi” pierogami, ale jestem pełen nadziei.
so much win