Brzmienia Quotz Piecaquot Czyli Cos O Eq

Brzmienia "z pieca" [czyli coś o eq]

Opiszcie jak ustawiacie brzmienie w swoich piecach w zależności od granej
muzyki.

Podziel się swoją opinią

11 komentarzy

  1. Praktycznie zawsze podniesiony dół i góra… Nie wiem czemu, tak mi się
    podoba brzmienie, zwykle nie zmieniam.. czasem gram na podniesionym środku,
    ale rzadziuuuutko

  2. Wycięty środek podbity dół i góra. To daje bardzo charakterystyczny punch.
    Brzmienie ma tę moc i głębię i jest przy tym klarowne.

  3. Najwyzsze czestotliwosci na wysoko, srodek wyciety, a niskie na 0.0dB. Czesto
    gram dwudzwiekami i tak mi się podoba. A jak gram glosniej niż w domu to dodaje
    dołu, a srodek zostawiam wyciety.

  4. bass na 15, treble na 13 [mam taurusa z systemem kontroli srodka], do tego
    zarzucone dynamich i punch i wyciete gorne

  5. bass wychylony na +9

    middle na +3

    treble na -3

    presence na – 8

    ścinam górę, podbijam dół, w końcu gram na basie, a nie na piszczałce 6
    strunowej 😉

  6. To zamula bass :/ niestety, jak podniesiemy sam dół, nie wazne czy w winampie
    czy na piecu, to zwyczajnie nam zamuli bass. Testowane u siebie, a stwierdził
    to także Kapral (przez niego sprawdziłem, i okazało się ze ma racje,
    skurczybyk)

  7. Hmm… Podbiłem górę, zdjołem trochę środka i dół na 0. Jakiś miksy na
    gitarze pokrętami porobiłem i urywa d*pę. 😯

  8. Ja podbijam trochę bas i górę (3 do 5dB) przy normalnym graniu. Jak chcę
    coś slepem zagrać, to wycinam cały bas i przełanczam na “dżezową”
    przystwkę.

Możliwość komentowania została wyłączona.