Brzmienia "z pieca" [czyli coś o eq]

Opiszcie jak ustawiacie brzmienie w swoich piecach w zależności od granej
muzyki.

11 komentarzy

  1. Hangie

    Praktycznie zawsze podniesiony dół i góra… Nie wiem czemu, tak mi się
    podoba brzmienie, zwykle nie zmieniam.. czasem gram na podniesionym środku,
    ale rzadziuuuutko

  2. Krogul

    ja zawsze na podniesionych na maksa : dole i środku, a obciętych jak się da
    wysokich

  3. Dudek

    u mnie: High na pol, Middle na pol, i low wysoko

  4. McGregor

    Wycięty środek podbity dół i góra. To daje bardzo charakterystyczny punch.
    Brzmienie ma tę moc i głębię i jest przy tym klarowne.

  5. befunky

    Najwyzsze czestotliwosci na wysoko, srodek wyciety, a niskie na 0.0dB. Czesto
    gram dwudzwiekami i tak mi się podoba. A jak gram glosniej niż w domu to dodaje
    dołu, a srodek zostawiam wyciety.

  6. musiek

    bass na 15, treble na 13 [mam taurusa z systemem kontroli srodka], do tego
    zarzucone dynamich i punch i wyciete gorne

  7. por.Nos

    bass wychylony na +9

    middle na +3

    treble na -3

    presence na – 8

    ścinam górę, podbijam dół, w końcu gram na basie, a nie na piszczałce 6
    strunowej 😉

  8. badas

    na kompie w Winampie daje fullbass 😛

  9. Hangie

    To zamula bass :/ niestety, jak podniesiemy sam dół, nie wazne czy w winampie
    czy na piecu, to zwyczajnie nam zamuli bass. Testowane u siebie, a stwierdził
    to także Kapral (przez niego sprawdziłem, i okazało się ze ma racje,
    skurczybyk)

  10. por.Nos

    Hmm… Podbiłem górę, zdjołem trochę środka i dół na 0. Jakiś miksy na
    gitarze pokrętami porobiłem i urywa d*pę. 😯

  11. Rallat

    Ja podbijam trochę bas i górę (3 do 5dB) przy normalnym graniu. Jak chcę
    coś slepem zagrać, to wycinam cały bas i przełanczam na „dżezową”
    przystwkę.

Inni czytali również