Ashton BV300 [albo BV300H]

Podczas ostatnich poszukiwań idealnego wzmacniacza basowego z lampami natrafiłem na Ashton BV300, który mimo niewielkiej liczby gałek oferuje niesamowite brzmienie. Zastanawiam się nad zakupem, mimo mieszanych opinii na temat niezawodności.

Witam, ja tu nowy. Jeśli to już gdzieś było to przerzućcie w odpowiednie
miejsce.

Ostatnio łaziłem po sklepach w poszukiwaniu jakiegoś komba z lampą na
przedwzmacniaczu (wiem, wiem, marszal z seri MB). Wchodzę do jednego sklepu a
tu głowa basowa 300 watt 10 lamp (4 przedwzmacniacz, 6 KT88 na końcówce) za 2200zł. podrapałem się w głowę, wziąłem precisiona i się podpiąłem
(paczka podpięta do wzmacniacza – 4×10 na celestionach). Mięcho straszliwe. Z
każdej strony, jak by nie poustawiać gałek (a dużo ich nie ma – master,
bass, middle, treble i gain). No i się zastanawiam nad kupnem. Niby Ashton to
chińszczyzna („Designed in Australia” raczej nie sugeruje produkcji
australijskiej), niby czytałem na zagranicznych forach że pewnie w związku z
tym będzie „not reliable”, ale z drugiej strony byłem naprawdę zaskoczony
brzmieniem.

Mieliście jakąś dłuższą styczność z tą głową, gracie na niej
możecie coś więcej powiedzieć?

Czy jestem nowy i właśnie zaczynam grać na głowie basowej Ashton BV300 [lub BV300H]?
Szukam wzmacniacza z lampą na przedwzmacniaczu i czy zastanawiam się nad głową basową 300 watów od Ashton za 2200zł.
Czy byłem w sklepach w poszukiwaniu komba z lampą na przedwzmacniaczu i czy znalazłem głowę basową Ashton BV300 [albo BV300H]?
Czy podoba mi się brzmienie głowy basowej Ashton BV300 [albo BV300H]?
Czy mam wątpliwości co do jakości i niezawodności głowy basowej Ashton BV300 [albo BV300H]?
Czy zastanawiam się nad kupnem głowy basowej Ashton BV300 [albo BV300H] pomimo jej pochodzenia z Chin?
Czy używam głowy basowej Ashton BV300 [albo BV300H] i czy mogę coś więcej powiedzieć na temat jej brzmienia?
Czy sądzę, że warto kupić głowę basową Ashton BV300 [albo BV300H] ze względu na jej brzmienie, pomimo pochodzenia z Chin?
Mam porównania do innych głów basowych i czy Ashton BV300 [albo BV300H] wypada dobrze w porównaniu do nich.

Podziel się swoją opinią

Jeden komentarz

Możliwość komentowania została wyłączona.