ale ze co gdzie jak? ;]

pewnie i za to dostane, bo może i było, ale potrzebuje pomocy… mam bas,
wszystko ladnie pieknie i chcialam się nauczyc jednej takiej piosenki do ktorej
taby znalazlam na
www.911tabs.com/ ale qrde nie znam się na obsludze Guitar
Pro 5.. jak mogę wrzucic taby do tej piosenki i ogolnie żeby wszystko ladnie
pieknie dzialalo? z góry dziekuje…

EDIT: a jak już wrzuce to jak to zrobić tj co kliknac żeby to się w koncu
wlaczylo ? hYM?

Załączniki

-

Jak Ty oceniasz wpis?

Wiesz po co są te ikonki?

Wpisy są prywatnymi opiniami poszczególnych autorów.

Komentarzy: 28

  1. Przede wszytskim musisz znaleść taba pod guitar pro a nie tekstowego. Jeśli
    masz zainstalowane gtp to wystarczy że ściagniesz taba i dwuklik myszą
    uruchomi guitar pro z załadownym tabem. Jak już wrzucic to będzie "play" (
    zielony trójkącik ) i zacznie grać. Pewnie uruchomi się z RSE więc
    perkusja będzie ledwo słyszalna - musisz wyłączyć RSE dla perkusji i grać
    z perkusją midi. Guitar Pro jest bardzo prosty w obsłudze, na pewno dasz
    sobie z nim radę
  2. doszlam do tego, ze potrzebuje taba pod guitar pro, wrzucilam go, ale nijak nie
    chce się wlaczyc.. jak kilkam zielony trojkacik (do czego również doszlam)
    wlacza się jakiś error (volation daccess... i coś tam...)
  3. a próbowałaś inny tab uruchomic? Też nieraz mam takie błędy z niektórymi
    plikami. Ewentualnie tuż obok przycisku play będzie przycisk z napisem RSE -
    wyłącz RSE i spróbuj ponownie.
  4. probowalam inne taby, nawet te wgrane do guitar pro.

    a ten rse jest jakby.. odznaczony i nie da go się kliknac.

    ani ani.

    :(
  5. to może tak. Masz Guitar Pro 5. Ile zajmowała instalka? Jak 200 Mb to masz z
    RSE, jak mniej to masz zwykły. Może odezwij się do mnie na gg to coś
    łatwiej będzie się dogadać
  6. qrde... zainstalowalam jeszcze raz nowo sciagniete (zatwierdzone przez mazdaha)
    guitar pro 5. problem jednak pozostal ten sam. sciagniete taby ladnie pieknie
    się laduja w programie, wszystko jest ok.. do momentu gdy wcisne "play".. wtedy
    wychodzi error:

    Guitar Pro

    violation dacces a ladresse 0063CC15 dans le module GPG.exe. Lecture de
    ladresse 00000011.

    [OK]

    i reszta opcji staje się.. "nie do wduszenia" :( kurde.. mieliscie kiedyś taki
    problem z guitar pro na początku uzywania go? bo nie wiem jak sobie z tym
    poradzic :( może w ustawieniach trzeba coś zmienic albo co? pelna rezygnacji
    czekam na jakieś porady...
  7. Miałem Taki problem . Otwierasz taby klikając na nie dwukrotnie? Sproboj
    przez plik otwórz w programie. Jak nie zadziała trza będzie sprobowac czego
    innego.
  8. a no racja PATCH!

    Jest taki patch do sciagniecia co pozwala otwierac taby do starszych wersji,
    bez niego ani rusz! ( a jak to nie to to nie wiem;)
  9. ale to chyba nie jest starsza wersja... mmm.. to wiele mi się pomogles... ze
    coś jest do sciagniecia ale nie wiadomo skad i co :D ale ok... może ktoś tu
    jeszcze coś napisze.. mimo to dzięki za checi :) poza tym taby mi się
    otwieraja, co prawda tylko nuty i taby.. takie "pisane" ale ogolnie wszystko
    dziala az do momentu gdy klikne "play"... :(
  10. już probowałas wyłaczyc rse (przycisk przy playu)? Ile zajmowała ta wersja?
    Skąd ją ściagnełaś (kupiłas;)? u mnie taki komunikat pojawiał się przy
    otwieraniu tabów bez patcha. Sprobuj poszukac stosownego patcha tu--->
    www.bonweb.com/thesaurus/guitar choc pewnie nie znajdziesz bo mi się nie
    udało:P muszę pomyslec...
  11. probowalam i z rse i bez rse. wersja ta zajmowala 160mb. polecil mi ja mazdah,
    mowil, ze tez taka ma i dziala mu bez zarzutu.
  12. Jaki masz system operacyjny?
  13. windows xp professional
  14. Witam! Prawdopodobnie jest coś pomieszane w opcjach. W menu opcje - ustawienia
    midi trzeba ustawić odpowiednie urządzenie. W każdym razie inne niż "brak"
    - powinno działać.
  15. odpowiednie urzadzenie tzn jakie?

    tez o tym myslalam...

    a może zebym w ogole mogla ustawic w opcjach jakieś urzadzenie to muszę je
    podłączyć?

    już nic nie rozumiem...
  16. Tu chodzi o moduł odpowiedzialny za odtwarzanie midi w karcie dźwiękowej. Na
    liście powinna znajdować się nazwa związana z kartą dźwiękową
    zamontowaną w Twoim komputerze.
  17. Tak to dokładnie to. Sprawdzałem u Siebie Co się stanie po wyłączeniu
    midi.Dokładnie taki komunikat. Nieźle sansali!:]
  18. Widze, że sprawa wyjaśniona :) Wybacz Sereno, nie nagram już dziś nic
    ztytrany jestem totalnie. Poprzeglądaj rzooff.republika.pl
  19. tylko ze w tym opcje -> ustawienia midi nie mogę nic zmienic bo..w opcjach
    wyboru nic się nie rozwija... :(
  20. przeinastaluj sterwoniki do karty dźwiękowej. Wgraj ile wlezie z płytki ze
    sterwonikami. Jeśli nic to nie da, pogrzeb w ustawieniach karty dźwiękowej,
    zwroc uwagę na urządzenia midi.
  21. ale wszystkie sterowniki mam zainstalowane..kompa dostalam niedawno i wszystko
    jest na pewno dobrze zrobione. już nie wiem co robic...

    EDIT:

    w panelu sterowania -> wlasciwosciach -> dzwiekach i urzadzeniach audio
    mam napisane coś takiego:

    odtwarzanie muzyki MIDI

    urzadzenie domyslne:

    brak urzadzen do odtwarzania typu MIDI
  22. nic tam nie możesz wybrać? powinnaś mieć przynajmniej kilka pozycji. Każda
    karta musi mięc odtwarzanie midi. To jakaś lepsza karta czy zintegrowana, na
    stałe z płytą (zwykła)?

    www.last.fm/user/maciux/
  23. Miałem podobny problem gdy odpalałem gtp.. linuxie :P Źle masz
    skonfigurowaną karte dźwiękową - najprawdopodobniej nie masz
    zainstalowanego do niej sterownika po prostu... :)
  24. DZIEKUJE wam wszystkim bardzo za rady, bardzo mi pomogly w ogole w okresleniu
    co się dzialo..a najbardziej poradzil mi braciszek, , który kazal wejsc w
    ustawienia i się okazalo, ze w ogole nie mam czegoś takiego ;) zaczal się smiac
    czy w ogole mam karte dzwiekowa :p no bynajmniej przeinstalowalam sterowniki i
    jakoś poszlo... no i w ustawieniach w guitar pro od razu moglam zmienic na ten
    syntezator i...szzz... mogę cwiczyc!!!! dzięki wam, kochani :* :* :*
  25. mam pytanie dlaczego mi guitar pro się tnie jak jest właczone rse mój adres to
    abaddon666s@o2.pl
  26. Może masz za słabego kompa?
  27. Nie może tylko na pewno. Wbrew pozorom GP z RSE ma spore wymagania niż
    mogłoby się wydawać. Odpalaj bez na klasycznym midi ;)
  28. Albo odpalaj tylko jedną lub dwie, góra 3 ścieżki w RSE, choć wtedy
    dźwięk może się rozchodzić przez latencję RSE.
Napisz odpowiedź