Z pasji do muzyki i dążenia do perfekcji w brzmieniu niskich tonów, przetestowałem połączenie heada Head TE GP12 SMX AH350 (pre gibson) z unikatową paczką i głośnikiem Celestion. Efekty przerosły moje oczekiwania, oferując potężne, ale czyste brzmienie basu, które jest trudne do uzyskania w konwencjonalnych ustawieniach.
Vox Venue 100 to combo basowe, które przyciąga uwagę swoim tylnym panelem, w tym wejściami DI Out, SLAVE oraz pokrętłem FUSE T 5AMP. Zastanawiasz się, jakie kolumny możesz do niego podłączyć? Oto wyjaśnienie.
Autor podzielił się swoimi obawami na temat bezpośredniego podłączania wzmacniacza Ampeg Svt 3 Pro do głośnika z Mega Ampa GL 60 B, wyrażając niepewność co do bezpieczeństwa takiego rozwiązania.
W artykule autor rozgląda się za najlepszą kolumną do wzmacniacza SWR 350x, mając do wydania około 1500 zł. Jako opcje bierze pod uwagę różne konfiguracje kolumn Ashdown.
Autor szuka odpowiedzi na pytania techniczne związane z używanym wzmacniaczem basowym Warwick Profet 5.1, w tym z podłączaniem kolumn i rozdziałem mocy między nimi. Poruszane są zagadnienia takie jak łączenie kolumn w konfigurację równoległą i potencjalne ryzyko dla sprzętu.