F-254 vs. F-4E NG

Witam,zastanawiałem się nad kupnem jednego z tych dwóch modeli ESP ltd (potrzebuję gitary do ciężkiej muzyki,myślę że EPS ltd się nadaje 😉 ).I tutaj pytanie moje do Was: jak w porównaniu wypadają obydwie te gitary? Z jednej strony ESP LTD F-254 www.maczosbass.pl/index.php?goto=shop&cat_id=3&man_id=50&prod_id=870 z kiepskim drewnem ale za to na elektronice EMG,z drugiej natomiast ESP LTD F-4E NG
www.guitarcenter.pl/catalog/bas/basy/4-strunowe/esp-ltd-f-4e-ng z dobrym(na pewno lepszym) drewnem niż aghatis,ale na firmowych przystawkach ESP. Którą gitarę opłacałoby się kupić? Czy jeśli brałbym pod uwagę wymianę po jakimś czasie pickapów w F-4E (bo jednak pickupy da się zawsze wymienić,drewna niestety nie) to czy bym wyszedł korzystniej niż kupując tego czarnego satana?(F-254) Proszę o pomoc drogich forumowiczów 😉 PS. Wygląd jak wygląd,mam nadzieję że nie będziecie zwracać na to uwagi 😛

Czy myślicie, że lepszą opcją byłaby ESP LTD F 254 czy ESP LTD F 4E NG, jeśli szukam gitary do ciężkiej muzyki?
Która z tych gitar, ESP LTD F 254 czy ESP LTD F 4E NG, bardziej nadaje się do grania cięższej muzyki?
Czy warto zainwestować w ESP LTD F 4E NG, jeśli planuję w przyszłości wymienić pickupy?
Jakie są wasze opinie na temat ESP LTD F 254 w porównaniu z ESP LTD F 4E NG?
Którą gitarę, ESP LTD F 254 czy ESP LTD F 4E NG, polecalibyście mi do grania cięższej muzyki?
Czy ktoś z was miał okazję grać na obu modelach ESP LTD, tj. F 254 i F 4E NG? Jaka jest wasza opinia na temat tych gitar?
Czy są jakieś ważne cechy, które wyróżniają ESP LTD F 254 i ESP LTD F 4E NG? Która z tych gitar jest lepsza?
Co sądzicie o wyborze między ESP LTD F 254 a ESP LTD F 4E NG dla doświadczonego basisty?
Czy warto zainwestować w ESP LTD F 4E NG z dobrym drewnem, czy lepiej zdecydować się na ESP LTD F 254 z elektroniką EMG?
Którą z tych gitar, ESP LTD F 254 czy ESP LTD F 4E NG, uważacie za lepszą opcję dla basisty, który gra ciężką muzykę?

5 komentarzy

1. Aydyn

Kup f4-e, a za pozostala kase sprowadz sobie parę EMG-DC 35 z Ameryki 😛

2. Fan_of_Myung

Dobrze Aydyn gada, a potem jeszcze zarobisz i wymienisz elektrownie na EMG i
    bediez znacznie lepiej brzmiał od F-254

3. bartasbass

Czyli tak,kupuje F4-E, „męczę” się trochę na elektronice ESP a potem
    wymienić pickupy i eq na EMG? Dzięki za pomoc 😉 Mam nadzieję że nawet
    bez wymiany elektroniki będzie dobrze brzmiało..Jak zarobie coś kasy to zaś
    wymienię.

kiss my bass! / DyingReason

4. Aydyn

Tylko napisz, że rezygnujesz w prezentu w tym guitarcenter (sluchawki za 230
    zl) i zaplacisz tylko trochę ponad 2000zł 😛

5. Fan_of_Myung

A jak zakupisz to oczywiście…RECKE SKROBNIJ!!

Inni czytali również